top of page

Begin met het 'waarom'

Bijgewerkt op: 10 mei 2022Hoe vind je jouw WHY?


Een aantal jaren geleden kwam ik het woordje why tegen. Ik las het boek van Simon Sinek, Start with Why. Over de jaren heen ben ik opzoek gegaan naar mijn WHY. Het is een persoonlijke reis die iedereen anders meemaakt. Sommige mensen hebben wat meer moeite met het vinden van WHY en anderen vinden het misschien sneller. Ik ga jouw 6 tips geven om dichter bij jouw waarom te komen.
1. Helderheid
In mijn optiek is het belangrijk om je waarom helder te hebben. Als je weet waarom je iets doet dan gaat het net iets dieper dan het op wilskracht doen. Wat is de is de reden waarom jij wil wat jij wil? Maak het helder voor jezelf. Stel je zelf vragen. Je zult er achter komen waarvoor je iets doet en of je het wel vanuit je hart doet. Het is zeker ook heel erg belangrijk welke intentie erachter zit. Ook als je een dip hebt, dan kan je weer terug naar je waarom én weet je waarom je het doet. Dat geeft je meer helderheid.


2. Plezier
Ik geloof ook dat ik meer plezier mag hebben. Na jarenlang veel vanuit mijn ratio en hoofd te hebben geleefd ben ik meer naar mijn hart gaan luisteren. Als je iets doet waar je geen plezier in heb dat werkt het tegen jou. Het leven moet ook leuk zijn en je mag zeker ook plezier hebben erin.


3. Geloof
Wanneer jij jouw waarom weet en er ook nog 100% in gelooft, wat denk je dat dit met jouw omgeving doet? Precies! Zij gaan het ook geloven. Zolang jij erin gelooft met heel je hart en je doet het met de juiste intentie en reden dan komt alles wat je wil naar jou...


4. Genieten
Het leuk hebben met de dingen die je doet en het naleven geeft jezelf ook de mogelijkheid om te genieten van deze journey. Het is jouw reis en het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. als je uiteindelijk je doel heb bereikt dan is de journey het leukste daaraan. Het maakt je leven leuker omdat je weet waarom je dingen doet. Niet zonder inhoud, maar vol levenslust en genot. Het leven is leuk, mooi en zit vol met kansen. Geniet van de kleine dingen en het leven zal jou nog meer geven!


5. Succes
En al die stappen die ik neem maken dat ik succesvol ben. Ik gun mezelf de kleine en grote successen, groeien en persoonlijk mezelf blijven ontwikkelen. Succes in niet alleen het eindresultaat maar het is de hele reis die maakt om er te komen.


6. Reflecteren
Van reflecteren kan je het meeste leren. Je zult altijd met jezelf zijn en daarom is het ook belangrijk om te kunnen leren van de dingen die jij doet. Ik weet waarom ik de dingen doe op mijn manier, ik weet wat het mij oplevert en als ik erover reflecteer dan... ga ik pas echt groeien. Ik kijk terug naar wat ik gedaan hen en schrijf dat ook op. Wat werkt wel voor mij, wat kan beter en wat kan ik liever loslaten.
In de afgelopen jaren heb ik zoveel geleerd en weet ik mijn why inmiddels. Iedereen heeft een eigen journey maar als jij gelooft dat je er komt dan gaat het 100 % gebeuren.
Kortom, als je weet wat je waarom is, dan brengt het JOU zoveel verder in het leven! Denk erover na:
Waarom doe je wat je doet?
Waarom vind je iets wel/niet belangrijk?

Wil je dichter bij jouw waarom komen, maar weet je echt niet hoe je verder moet?
In de coaching trajecten van Start Defining Yourself word je geholpen om te leven vanuit je WAAROM. We gaan dan aan de slag met je kernwaarden en basis overtuigingen!
Rukshana
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page